Våra dagliga rutiner

Några vanliga frågor:

Hur fungerar boendet?

Jag letar efter ett pensionat till min femåriga katt Sture, fjorton dagar i maj. Jag har aldrig lämnat bort honom på pensionat förr, så vi undrar lite över hur ni tar hand om katterna under dagarna, samt vilket typ av boende av det ni har som ni tror är bäst? Såg att Stugan och Sommargången verkade ledigt under dessa datum.

Han är av blandras och både vaccinerad och försäkrad.

Med vänlig hälsning,
Katja

Hej Katja!

Tack för dina frågor.

Okej. Om vi först leker med tanken att Sture är en innekatt, social och nyfiken, så skulle vi rekommendera ett bås inne i stugan då det är första gången han gästar oss. Det är uppbyggt med hela väggar och tryggt för en nykomling.

Om däremot Sture är en utekatt och lite skygg, van att vakta sitt revir, så rekommenderar vi ett bås i våra sommaravdelningar till en början i alla fall.

Vi tar oss också friheten att ibland flytta på våra hyresgäster när vi lärt känna dem lite mer. Ibland flyttar vi katter om de bokat en längre period för att få stimulans och miljöomväxling.

Våra vardagsrutiner ser ut ungefär såhär:

  • Vi hälsar god morgon och serverar frukosten.
  • Sedan är det dags för rumservice. En gäst i taget nosar runt och springer av sig lite extra både ute och inne, allt medan vi städar och bäddar rent. Ibland vill katten vara ute lite längre och då lånar vi tillfälligt ut ett uterum/lekrum med utsikt över liljekonvaljer och fågelkvitter.
  • När vi är klara med all rumservice är det dags för kel, borstning och mys.
  • När vi sen tar rast så väljer vi en rast katt som får husera fritt så det blir stimulans för både den och grannarna.
  • Under eftermiddagen upprepar vi rutinen.
  • Nu ges än mer tid åt lek och kattvård eftersom att katterna blir allt piggare framåt eftermiddagen och kvällen. Vi serverar middag och njuter sen med en katt i taget. Allt beroende på den boendes intrigitet och leklust.
  • Några timmar senare så är det tid för vickning (beroende på matte och husses önskemål). Vi klappar god natt, stänger av radion, och släcker ner. Nu är det dags för den blygaste gästen att nosa runt i skydd av mörkret till morgonen gryr.

Ni är hjärtligt välkomna på ett studiebesök, innan ni eventuellt bokar in! Slå en signal innan bara så att vi är hemma. Observera att under våra högsäsonger är det extra viktigt att ni bokar en tid.

Med vänlig hälsning,
Kummelnäs Kattpensionat

Lottie och Co

20200716_112349
20200716_113156
20200716_113616
20200716_113228
20200716_112224
20200716_112510
20200716_113207
previous arrow
next arrow