Om

Om pensionatet

Vårt kattpensionat i Kummelnäs består av tre avdelningar: Stugan, Sommargången & Annexet.

I alla våra bås finns det mat- och vattenskålar, potta med träpellets, madrasserade sovhyllor, klösträd och leksaker.

Den kattmat vi ger er katt är Eukanubas helfoder för vuxna katter/Lättfoder, Royal Canins Exigent Gourmetfoder/Lättfoder 32

Om du tar med egen mat till din katt så ber vi dig att ta den i en burk som kan förvaras inne hos katten. Vi har inte plats för foderpåsar utanför båsen.

Stugan

Stugan är vår isolerade inomhusdel.

Här får våra gäster själva bestämma om de vill vara ute eller inne, då alla innebås har kattlucka som leder till det egna uterummet.

Det finns klösgren och stubbe att sitta och filosofera på. Givetvis finns en mängd kattleksaker att leka med. Inomhus finns pottan, matskålen och sovplatsen.

Det finns även stora ytor för er katt att komma ut och springa av sig i sommaravdelningen. Den delen är ihopbyggd med innedelen, och fungerar som en stor lekstuga resten av året.

Sommargången

Sommargången, ligger i direkt anslutning till inomhusavdelningen. De här båsen består till hälften av oisolerade väggar och till hälften av mårdgaller.

Sovalkoven en trappa upp är väl skyddad från väder och vind, bakom ett draperi under snedtaket. Dit klättrar katten upp på en liten stege eller hoppar upp via hyllavsatser.

Annexet

Annexet är en fristående byggnad, liknande sommargången, men i en lugnare miljö mitt i liljekonvaljbacken.

Båsen används främst till nykomlingar och rädda katter som behöver lite mer lugn och ro.

Backen ner till Annexet är ofta hal, och jag kan inte ta ansvar för din säkerhet om du väljer att gå ner dit. Vi hjälper helst till när du ska lämna din katt i Annexet.

Väl här nere kan katterna i lugn och ro titta ut över skogen och alla dess invånare.