Kattens boende

Våra avdelningar

Vårt kattpensionat i Kummelnäs består av tre avdelningar: Stugan, Sommargången & Annexet. Är din katt ny hos oss kan det ta lite tid att lära känna den och vi tar oss friheten att flytta din katt om den inte trivs.

I alla våra bås finns det mat- och vattenskålar, kattlåda, madrasserade sovhyllor, klösträd och leksaker.

I priset ingår spånpellets (stallströ utan pektin) som kommunen bett oss använda då kattsand inte förmultnar och blivit ett stort problem på landets soptippar. De allra flesta katter accepterar vårat strö så vi provar gärna det i första hand. Eller så går vi gärna över till det efter några dagars vistelse då din katt blivit hemmavan. Har ni då en katt som vägrar pellets kan ni ta med egen sand som vi använder i våra lådor, vi kan då även erbjuda sand för en kostnad per dag; 10kr – 1 katt, 20kr – 2 katter.

Efter vår långa erfarenhet så vet vi att det i allra flesta fall går bra att byta sanden mot stallströ.

I priset ingår knaprisar. Vi erbjuder mjuk mat för 10kr per dag.

Om du tar med egen mat till din katt så ber vi dig att ta den i en burk som kan förvaras inne hos katten. Vi har inte plats för foderpåsar utanför båsen.

Stugan

Stugan är vår isolerade inomhusdel.

Här får våra gäster själva bestämma om de vill vara ute eller inne, då alla innebås har kattlucka som leder till det egna uterummet.

Det finns klösgren och stubbe att sitta och filosofera på. Givetvis finns en mängd kattleksaker att leka med. Inomhus finns pottan, matskålen och sovplatsen.

Det finns även stora ytor för er katt att komma ut och springa av sig i sommaravdelningen. Den delen är ihop byggd med innerdelen, och fungerar som en stor lekstuga resten av året.

   

Bild 1: Bås 6 Finrummet inne i stugan                            Bild 2: Utevistelserna utanför Finrummet

Sommargången

Sommargången, ligger i direkt anslutning till inomhusavdelningen. De här båsen består till hälften av oisolerade väggar och till hälften av mårdgaller.

Sovalkoven en trappa upp är väl skyddad från väder och vind, bakom ett draperi under snedtaket. Dit klättrar katten upp på en liten stege eller hoppar upp via hyllavsatser. Katterna får springa av sig i gången en i taget medans vi städar deras bås.

   

    

Annexet

Vi öppnar upp annexet inför den varma säsongen.

Annexet är en fristående byggnad, liknande sommargången, men i en lugnare miljö mitt i liljekonvaljbacken.

   

Båsen används främst till nykomlingar och rädda katter som behöver lite mer lugn och ro.

Backen ner till Annexet är kuperad och hal efter regn, och vi kan inte ta ansvar för eran säkerhet om du väljer att gå ner dit. Därför bär vi gärna transport buren och håller din tass vid behov.

Väl här nere kan katterna i lugn och ro titta ut över skogen och alla dess invånare.